3D Meestervervalsing: Arie Zuidersma
2D schildering tot hip kijkobject, vmbo groen Oldekerk

Meestervervalsing  3D  naar Arie Zuidersma Maarhuizen: acrylverf op paneel 2m40 x 1m20

zelfportret Arie Zuidersma

Zelfportret van Arie Zuidersma

 

Arend (Arie) Zuidersma (1925- 2014) begon al vroeg met met tekenen en schilderen. Zijn vader zag hem als opvolger in zijn verzekeringskantoor. Maar dit werk was niet geschikt voor Arie, hij werd overspannen, en is een tijdje opgenomen geweest en behandeld met electro-shocks. Terug naar kantoor was geen optie, zijn passie lag in de kunst. Hij heeft 1 jaar les gehad op de Academie Minerva te Groningen van o.a. Evert Musch. Verder heeft hij het schilderen zichzelf eigen gemaakt.

schilderij van Arie Zuidersma
Arie Zuidersma Maarhuizen 60×80 acryl op doek zwart-wit voor 3 D schildering

Door Arie’s eerste solo-expositie werd hij ontdekt door Johan Dijkstra en Hendrik de Vries, schilders van het schilderscollectief De Ploeg.  Hij werd hier eind jaren zestig, lid van.

Zijn kleuren werden naarmate hij ouder werd steeds feller, vooral het oranje en paars werd zijn handelsmerk. In de jaren zeventig werkt hij surrealistisch. In de jaren tachtig voornamelijk abstract. Met als inspiratiebron de Italiaanse schilder Afro. Na zijn tachtigste jaar keert hij terug naar het figuratieve, vooral Groningse en Drentse boerderijen en landschappen waren zijn favoriete onderwerp.

Dit project van 2D schildering tot hip kijkobject wordt voorbereid en uitgevoerd door kunstindeaula. Uitvoerende  kunstenaars en workshopleiders Rob Verwer & Meg Mercx

Arie Zuidersma Maarhuizen 60x80 acryl op doek

Arie Zuidersma Maarhuizen 60×80 acryl op doek, kleurvoorbeeld voor 3D schildering  

Scroll naar boven