meestervervalsing van Roy Lichtenstein
over popart en influencers in een multiculti samenleving, VMBO Pro Almere, Almere

Een multiculturele Meestervervalsing ‘IN THE CAR’ naar Roy Lichtenstein,  geschilderd door 75 super geconcentreerde & HAPPY leerlingen van het multiculti VMBO: Pro Almere, Tom poesstraat Almere jawel een uitvergroot stripverhaal-schilderij aam de wand in een stripverhalenbuurt.

In the car ( sometimes driving) 172 cm × 203.5 cm is een pop-art schilderij uit 1963 van Roy Lichtenstein. Een kunstenaar uit Amerika. Hij was eigenlijk reclamemaker. Gek op stripboeken. Niet vreemd dat zijn werk op RECLAME en op striptekeningen uit STRIPBOEKEN is gebaseerd.

     

 

     

De bron voor  ‘In the car ‘ was de stripverhalenserie Girls Romances number 78 geïllustreerd door Tony Abruzzo. De striptekeningen vergrootte hij zeer sterk uit, zodat zelfs de in een strip gedrukte egale kleuren als stippen op het schilderij verschenen. Zo beschilderde hij ook auto’s en andere objecten.

Roy Lichtenstein was zelf ook bezig met meestervervalsingen. In het begin van de jaren zestig reproduceerde hij meesterwerken van Cézanne , Mondriaan en Picasso Lichtenstein bleef dit thema later in zijn carrière opnieuw bekijken met werken zoals Slaapkamer in Arles, dat is afgeleid van Vincent van Gogh ‘ s Slaapkamer in Arles

Voor kunstenaars, designers, make-up artiesten en influencers is hij een grote inspiratiebron. Inspiratie update:

 

 

Het schilderij voor op school:

 

 

 

Meestervervalsing in The Car, van Roy Lichtenstein door 75 leerlingen van Het Ravelijn in Steenbergen olv Meg Mercx, in opdracht van Kunst in de Aula 

Scroll naar boven