De Flitsende LINGO Lamp
Nederlandse leerlingen zijn het gelukkigst ter wereld: filosofietjes over GELUK of over I ♥ Natuur

Van de 41 meest welvarende landen heeft Nederland de gelukkigste jeugd. Volgens wereldwijd onderzoek van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, staat ons land bovenaan de ranglijst als het gaat om onder meer mentale en lichamelijke gezondheid en sociale en leervaardigheden (3 sep. 2020).

Hoe denken de leerlingen hier zelf over? Er wordt in groepjes over dit thema gebrainstormd en gefilosofeerd. Het resultaat is een woord dat voor hen ultiem geluk vertegenwoordigd. Dit in een vooraf bepaald stramien van hoeveelheid aan letters (LINGO). De leerlingen  ontwerpen als groep het beeld van het woord. Deze moet zich (grafisch) zichtbaar onderscheiden van de andere woorden. Door de kleur va de achtergrond, door een andere taal of een verbindingslijn etc. Ze snijden de letters uit en illustreren de achtergrond of de letters in het woord. Uiteindelijk worden deze woorden samengevoegd in de flitsende LINGO Lamp. Ieder woord wordt random verlicht.

Een ander thema? bijvoorbeeld ..I ♥ NATUUR.

skaten, mountainbiken, slacklinen, voetballen. Blauwe lucht, groene bossen, akkers, zie die tarwe aren… Een zonnetje. Het strand. Vissen, schelpen, zwemmen, bootje varen, vliegeren. Trampoline. De tuin, bloembloem, een bij, vogelhuisje bouwen, schildpad en kippen… een moestuintje, de eerste aardbei… de wereld is mooi…

Wat vinden jullie het allermooist– super belangrijk– ongelofelijk bijzonder– meest inspirerend of eindeloos boeiend daar buiten… in de NATUUR?

Er wordt naar een (reclame !) woord gezocht dat  I NATUUR uitdrukt.

 

NATUURLIJK komt (bijna) al het materiaal dat we in dit project gebruiken van restpartijen, restafval of uit een afgekeurde partij.

Techniek: plexiglas en lichtecht, gekleurd, transparante reclamefolie, geplaatst in een bak met ledlampjes, arduino gestuurd. Afmeting: afhankelijk van het aantal letters: bij 104 = 2m x 1m22.

© De flitsende LINGO Lamp is een CKV project voor V.O en MBO ontwikkeld voor Kunst in de Aula door Rob Verwer en Meg Mercx 

3 Lingolampen ontworpen en gemaakt door 75 leerlingen van de International school Groningen

Oppimpen hal: 3 lingolampen en een zwaluw (logo vd internationale school Groningen) CKV project olv de Kunstenaars Meg Mercx en Rob Verwer

Lingolamp ontworpen & gemaakt door 75 leerlingen van het Da Vinci College in Leiden

 

 

Scroll naar boven