KUNST & Cultuur in coronatijd.
van idee tot WORKshop proof resultaat

 

Corona’s deze keer speciaal ontworpen voor de schoolverlaters van het C.S.G. Jan Arentsz, Langedijk, als vervanging van hun eigen tekst in hun slotjesboom=podium voor schoolverlaters-

Vanaf begin maart 2020 kwamen de activiteiten van Kunst in de Aula tot stilstand door het coronavirus. Er kwam tijd & een lege agenda. We bezinnen ons nu over specifieke culturele activiteiten voor de 1,5 meter school. Een nieuwe beleving van Kunst binnen de schoolmuren. Want Kunst & Cultuur blijft een MUST voor iedere leerling. Juist nu.

Vanaf september 2020 bieden wij onze workshops/objecten aan als ZELF-DOE pakket: de houten 3D beesten- 3 D schilderingen en diverse installaties. Inclusief benodigd materiaal. Ook een facetime moment met Dé Kunstenaar/maker/ontwerper ontbreekt natuurlijk niet. Het door u gekozen kunstwerk wordt  in deelstukken-met instructiefilmpje – op school aangeleverd.  Wel zo makkelijk nu. Want wanneer- en met hoeveel leerlingen u telkens aan het object werkt en hoeveel tijd u daarvoor neemt is daardoor flexibel. Nadat de werkzaamheden klaar zijn assembleert de kunstenaar het ter plekke of in het atelier. En krijgt het daarna een mooie plek op school.

Vanaf medio 2021: bieden wij tijdelijke Expo’s voor in de Aula aan. Divers, (inter)actief & met intrigerende thema’s. Dit organiseren we i.s.m. Kunstenlab Art-Crumbles. Graag zetten wij onze ervaring als tentoonstellingsmakers in om eigenzinnige locatie kunst bij u in de aula te brengen. Onalledaagse kunst op een onalledaagse plek daar investeren we graag onze tijd en passie in.

Expo’s met raakrandjes m.b.t. cultureel erfgoed, historie, burgerschap en identiteit… Hierdoor komen al uw Leerlingen op een super laagdrempelige manier in aanraking met kunst en de kunstenaars. Gewoon in hun eigen (leer) omgeving. Bijzonder interessant voor CKV en vaak ook voor andere betrokken vakdisciplines. (natuurkunde, techniek, biologie, geschiedenis etc). Voor de anderhalve meter afstand tijdens de expo zijn de ‘kooirokken’ voor de leerlingen in de maak zie ons werklog. Jawel een 19 -eeuwse beleving in de 21ste eeuw van de anderhalve meter maatschappij!


The purpose of studying history is not to deride human action, nor to weep over it or to hate it, but to understand it. And hopefully then to learn from it as we contemplate our future. (Nelson Mandela)

De eerste schoolexpo in voorbereiding: 

V O O R M O E D E R S

(inter)actieve Expo over Zeven generaties vrouwen…volg school-expos

 

onwerp kooirok naar 19 eeuwse afbeelding

 

© Idee KUNSTwerk, uitvoering en aanjagers WORKshop: Kunst & Educatie projecten:KUNST & Cultuur in coronatijd: Rob Verwer en Meg Mercx

 

Scroll naar top