VerwonderRingen
Installatie van Rob Verwer

Beeld: Een sculptuur vol beweging in vorm en richting. Ontworpen voor KREISLAUF 2 museum Katharinenhof Kranenburg (D). Vanuit een centrale bol ontspringen een groot aantal metalen buizen in allerlei richtingen. Aan elke buis zit een metalen wiel dat in het volgende wiel grijpt. Het werk wordt door wind en zonne-energie aangestuurd. De sculptuur lijkt te kunnen rollen door de gehele “Wall Graben” en zich denkbeeldig met de gehele omsloten oude stadskern te bemoeien. De Zilverkleurige sculptuur contrasteert met de omgeving, die in de volle zomer en prille herfst groen en kleurrijk is, maar weerspiegelt die ook tegelijkertijd.

Opbouw: de installatie wordt in het atelier gebouwd en als bouwpakket naar de opstelplek getransporteerd.

 

 

Eerste aanzet sculptuur- Proefdraaien …

K R E I S L A U F 2

Wanderer – Wunderer, een multidisciplinaire kunstroute.

Museum Katharinenhof in Kranenburg (DE) presenteert in augustus, september en oktober 2020 een bijzonder kunstproject. 19 Kunstenaars uit Duitsland en Nederland zijn uitgenodigd werk te realiseren in het museum én in het oude centrum van Kranenburg, grensstadje vlakbij Nijmegen. Op unieke wijze gaat elke kunstenaar een verbinding aan met de plaats en haar inwoners. De werken voegen zich naar hun omgeving en zetten accenten. De expositie biedt naast schilderijen en tekeningen ook sculpturen, installaties en gedichten.

Wanderer-Wunderer; KREISLAUF 2 nodigt uit tot vertraging: een wandeling langs het onverwachte, en het onbekende, een ontdekkingstocht waar toeval een bijzonder verband legt tussen kunst en omgeving.

Deelnemende kunstenaars:

Brigitte Gmachreich-Jünemann, Bart Nijboer, Aline Eras, Friedefrau Deutsch, Gabi Rets, Ingrid Geerdink, Dini Thomsen, Bianca Boer, Radovan Matijek, Frank Merks, Martje Verhoeven, Pit Bohne, Cor Litjens, Christoph Wilmsen-Wiegmann, Meg Mercx, Pier Pennings, Victor Popov, Johan Geerligs, Rob Verwer

 

KREISLAUF 2  Wanderer- Wunderer

www.museumkatharinenhof.de

Mühlenstrasse 9, Kranenburg (DE)

9 augustus t/m 8 november 2020

wo-zo 14.00 – 17.00 u

 

 

© VerwonderRingen is een installatie over duurzaamheid en recyclen van Rob Verwer 

Scroll naar boven