Nieuwsbrief: ArT T(r)ips in Juni 22
fietsen, wandelen & kunst ontmoeten

De Muze van de Kunst, Rob Verwer en Meg Mercx i.s.m. 150 leerlingen, Da Vinci College Leiden mei 2022

Weer een paar interessante Art t(r)ips voor juni. Ons beeldend werk en ook dat van collega’s is weer overal en nergens te vinden. Bij bijzondere expo’s in mooie fiets- en wandelgebieden. Onze installaties staan daar op aanvraag en uit urgentie. Vaak werken we aan zo’n kunstproject met z’n tweeën, maar ook alleen, of in vorm van een kunst- educatie evenement met groepen leerlingen, studenten of andersoortige teams. Het laatste is natuurlijk altijd een FEESTJE. Jawel, en bijna al ons werk is te koop of te huur. Voor bijvoorbeeld manifestaties, expo’s, openbaar of privé. Ze worden ook aangeboden in combinatie met een kunst & educatieproject. In al onze installaties (her)gebruiken we restpartijen, buitenbeentjes en gerecyclede materialen.

PLOTSKLAPS stonden ze daar! Voor het SG Da Vinci College Leiden, 4 LEVENSgrote beelden ‘De 4 Muzen van de Kunst‘. Muziek, Beeldende Kunst, Theater en Dans… Door Rob Verwer omgezet in 3D op basis van foto’s die 3 HAVO en MAVO hiervoor gemaakt hadden. Deze 150 leerlingen hebben de beelden ook betimmerd, en hun dromen achtergelaten in de harten vd Muzen…kleine tijdcapsules, relicten van het moment: Zien? Leiden, Kargerstraat 7.

Nieuwsgierig naar andere kunst & educatieprojecten? Heb je een bijzondere idee, als docent of cultuurmakelaar… dat uitvoer verdient? Zie voor inspiratie en info www.kunstindeaula.nl

foto: Installatie Blowin’ in the wind v. Meg Mercx en Rob Verwer, hier tijdens Grensloos Kunst Verkennen mei 2022

Deze beeldengroep verdwijnt uit Drenthe en duikt in juni weer op. Ditmaal op de boerderij de drie Wilgen Kuijerdamseweg 33, Ellemeet Schouwen Duivenland. Dit tijdens de kunstroute: Kunstschouw van 11 t/m 19 juni 2022.

Deze jaarlijkse kunstroute is een laagdrempelig evenement op bijzondere locaties in het fraaie landschap van Schouwen-Duiveland. Een route, waarop hedendaagse kunst in al zijn vormen geëxposeerd wordt. De schouw is een mooie aanvulling op de bezienswaardigheden van het eiland. Er is werk te zien van ruim 150 kunstenaars op 34 verschillende locaties.

LIBERTY? een kunstinstallatie van Meg Mercx en Rob Verwer die vrijheid? vervlecht. 9 monumentale Libellen slepen een kooi met ‘bagage’ mee, of is het andersom? De libelle staat in vele culturen symbool voor verandering en licht.

De kunstroute VERVLOCHTEN doorkruist deze zomer Vlechtdorp Noordwolde en omgeving van 6 mei tot 31 oktober. Startpunt het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde. Zes land-art kunstwerken staan langs wegen rond Noordwolde. Ze verbinden de verhalen van het vlechtverleden met de huidige tijd. Meer info: www.vlechtmuseum.nl

Voormoeders, fluistering in de schemering, project Meg Mercx, De Wijk, Drenthe

VOORmoeders die verschijnen en verdwijnen. Deze installatie van 3 waaiportretten is op uitnodiging van de kunstcommissie Grensloos Kunst Verkennen opnieuw opgebouwd in De Vos Steenwijkstraat, het Schelpenpad. DE WIJK . Bewegende ‘pixelportretten’ die bestaan uit honderden vierkantjes gekleurde stof die gedeeltelijk los in een frame hangen. Ze wiegen, waaien, ritselen en ademen mee op het ritme van de wind. De werken zijn te zien t/m 1 juli 2022.

Ken jij je VOORmoeders?

Eeuwenlang was het leven van de vrouw minderwaardig en stond het in dienst van de man. Daarom zijn in onze ‘vaderlandse‘ geschiedenis vrouwen in het algemeen, en moeders in het bijzonder, vaak overschaduwd en verdwenen. Deze installatie roept op om (jouw) VOORmoeders zichtbaar te maken.

Meg Mercx schildert ook portretten in opdracht: www.megmercx.nl

 

Rêverie: metaal en panlatten, geschilderd. 5m x 5m x 5m  Meg Mercx en Rob Verwer

RÊVERIE II : Dé Folly van een Rijtjeshuis

Wat voor de een ’n droom is, is voor de ander een werkelijkheid. Wij hebben van onze dagdagelijkse werkelijkheid een droom gemaakt. Ons (t)huis hebben we omgezet in een monumentale 3D-lijntekening. Een constructie op ware grootte. Deze doorsnede van ons huis is herkenbaar maar niet leefbaar. Dat werkt vervreemdend. Van realiteit naar abstractie. Van werkelijkheid naar een Folly. Dé Folly van een rijtjeshuis? Dat roept hopelijk veel vragen op.

Deze installatie is tot februari 2023 te zien in de beeldentuin van het Kunstenaarsinitiatief De Nieuwe Gang in Beuningen. De Beeldentuin met allerlei andere intrigerende werken is dagdagelijks te bezoeken. De entree is gratis.

** Facebook
** Website
Copyright © 2021 Meg Mercx & Rob Verwer All rights reserved.

Our mailing address is:
megmercx@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can ** update your preferences (*|UPDATE_PROFILE|*)
or ** unsubscribe from this list (*|UNSUB|*)

Scroll naar boven