Vis ‘Message in a Bottle’
Mo(nu)mentje van Bewustzijn

Vis ‘Message in a Bottle’

Een verlicht kunstobject met een signaalfunctie. Een ideeënlab over duurzaamheid & hergebruik, G e e f- & D e e l cultuur en andere bijzondere ecologische zaken: in 200 (her)gebruikte petflessen verzamelen we briljante ideeën van de leerlingen van uw school m.b.t. een duurzame toekomst. De flesjes met berichten worden in de graten van de vis geschroefd. Deze briljante ideeën in de vis worden verlicht. Het object verandert ook langzaam van kleur. Het herinnert de leerlingen telkens opnieuw aan hun Message in the Bottle. Het kan zowel hangend als staand uitgevoerd worden. Deze ideeënlabs worden op diverse scholen in heel Nederland uitgevoerd.

 

Bottle in a Boek

Deze ideeën zitten niet alleen in het kunstwerk maar zijn ook ter inspiratie verzameld in het BOTTLEBOEK. Een selectie van de ideeën worden ook op deze website en social media gedeeld.

V o r m e n t a a l : Het skelet van de vis staat symbool voor de desastreuze gevolgen van de plasticsoep in de oceaan voor plant & dier. Gekleurd wisselend licht: dient als signaalfunctie
D u u r z a a m : Dit Kunstobject VIS is door de keuze en de constructie van de materialen een duurzaam kunstwerk waarvan de flesjes met boodschappen jaarlijks opnieuw door een andere lichting leerlingen kunnen worden vervangen.
R e c y c l e n : De materialen die we gebruiken voor dit kunstwerk en de gerelateerde workshops zijn zoveel mogelijk gerecycled.

© Idee-Ontwerp-Uitvoering-Aanjager WORKshop: Meg Mercx 
en Rob Verwer 

I n s p i r a t i e :
Al sinds zijn 16e is Boyan Slat bezig met het verwezenlijken van zijn droom: het opruimen van de plasticsoep. Door een succesvolle pilot en flinke investeringen gaat het opschonen nu echt beginnen…wij helpen een handje mee door de gebruikte plastic fles een duurzame bestemming te geven.

www.boyanslat.com

Een b r i l j a n t  idee dus? Zelf een project promoten? www.voordewereldvanmorgen.nl

Scroll naar boven