VIS – Message in a Bottle
Eco berichten van leerlingen van het Buitenhoutcollege, Almere 

VIS – 230 Messages in a Bottle,  kunstwerk in de aula van het Buitenhoutcollege, Almere

Kunstproject-VIS–Message in a Bottle

 Wij zoeken HET SLIMSTE idee van Nederland! Over milieu & duurzamer leven.

VIS- Message in a Bottle is een verlicht kunstobject met een signaalfunctie dat symbool staat voor de gevolgen van de plasticsoep. Juist daarom de keuze voor een houten vis skelet vol plastic in het arme lijf: een Ecolab met 200 tijdcapsules die ideeën van leerlingen over hergebruik en milieu bevatten.  Hier in het Wij geloven in BRAINPOWER! Hun ideeën worden ter inspiratie ook verzameld in het Bottle book. En sommige vindingrijke ideeën worden ook op onze website geplaatst. Zowel het kunstobject als het boek blijven achter op school. Alle materialen uit deze workshop zijn gerecycled, afbreekbaar of verzameld uit restpartijen.

Het gaat er niet alleen om

de dingen beter te doen

maar vooral ook om betere dingen te doen!

prof.dr.ir. AEJ (Arjen) Wals – WUR

 

Verbeter de wereld, begin bij… Hoe zou je slimme veranderingen kunnen aanbrengen- thuis- in de tuin- op straat- op school- in de supermarkt- op je sport- of hobbyclub om de planeet aarde een stukje mooier te maken? Denk bijvoorbeeld aan thema’s als – Afval – Kleding – Spullen – Huisdieren – Natuur – Water – Lucht – Reizen – Voedsel en Drinken – Verwarming – Verlichting – Elektriciteit –Vervoer –Wat zou(den) jij, of wij anders kunnen doen om het milieu een beetje beter te maken? Wat is je wens? Wat is je droom? Hoe geef je dat vorm? Bijvoorbeeld door iets opnieuw te gebruiken- iets totaal anders te gebruiken- iets samen te delen- iets niet weg te gooien maar…

Hieronder enkele gedachten, ideeën en oplossingen van het VMBO Buitenhoutcollege, Almere die ze als Message in de Vis hebben achtergelaten:

© Idee-Ontwerp-Uitvoering-Aanjager WORKshop VIS – Message in a Bottle:  Meg Mercx en Rob Verwer  in opdracht van Kunst in de Aula.

VIS – 230 Messages in a Bottle,  kunstwerk in de aula van het Buitenhoutcollege, Almere

Scroll naar boven